Årets første nyhetslansering har nettopp gått av stapeln og her er det bare å sette seg ned og holde i hatten.

( Hvis du ikke vil lese lenger enn dette så kan du laste ned hele listen her ; Nyheter Januar Lansering  )

Vi har ikke mindre enn 8 viner i basisutvalget (altså viner du finner i butikkene) i januar. I tillegg har vi som vanlig også flere nye produsenter som du finner i Bestillingsutvalget / Testutvalget.

I Basis har vi to nye produsenter fra Beaujolais (Domaine Romanesca og Domaine Manoir du Carra) , en ny vin fra Boundary Breaks, New York State, Oransje vin fra Michael Opitz Østerrike, Chardonnay fra produsenten Dominique Cornin i Pouilly Fuissé, Shiraz fra Fourth Wave Wine i Mclaren Vale Australia og Gamay fra vår gode venn Russel Joyce og til sist så har vi lansert en veldig morsom vin fra Ventoux, Sør-Rhone som vi har valgt å kalle Kosevin! Økologisk, ren frukt, saftig og som passer til all slags kos.. (: Finnes i alle pol og ikke glem å pante flasken etterpå!

 

2020 årgangen av vinen Hans Baer Riesling Pouch er nytappet og ankommet Norge. Størrelsen er 1,5 L og koster 224,90, hvilket da blir en pen flaskepris. Laget på 100% Riesling og er fruktig, tørr, slank med en fin friskhet. Passer perfekt når du skal på hytta eller på tur.

Fra Adelaide Hills i South Australia holder produsenten Koerner Brothers til. Brødrene Damon og Jono sitt fokus er på fruktkvalitet, med tidlig plukking og gjennomsiktig vinproduksjon som to av drivkraftene – tilgjengelighet, tekstur og drikkbarhet er nøkkelen til stilen deres. Koerners ble i 2019 kåret til Young Gun of Wine.

I Santa Barbara, California, finner vi produsenten The Paring. The Paring og deres viner er gledelig «juice». De gjør sitt ytterste for å finne en balanse mellom volum og tekstur som er direkte resultater av både den vakre Santa Barbara-solen og kjølig havvind.

 

Fra Napa Valley, California, har vi fått med produsenten Snowden Vineyards. Vinmakeren Diana Snowden Seysses (Domaine Dujac) tilhører 3 generasjon med vinmakere i familien. Hun har tidligere arbeidet i Burgund og bruker kunnskapen hun tilegnet seg der om hvordan lage viner som best mulig reflekterer sitt terroir. Diana`s filosofi er at den beste måten å lage slike viner på er å bruke minst mulig kjemikalier. Derfor har ikke Snowden brukt sprøytemidler siden 2012 og arbeider mot en økologisk sertifisering. Snowden Vineyards arbeidet med de klassiske Napa druene og eier kun 9,3ha vinmark.

 

Castro Ventosa i Bierzo, Spania, er et meget spennende navn. Castro Ventosa ble etablert av Perez familien I 1752 og vineriet har vært i familien siden. Familien eier rundt 75 hektar vinmark i Bierzo (nord-vest Spania). Vinmarkene er dyrket med utelukkende Mencia og Castro Ventosa er det største domainet i Bierzo for Mencia. Vineriet i lokalisert i landsbyen Valtuille de Abajo. Den unge vinmakeren Cesar Marquez sin introduksjon til vinens verden skjedde via hans onkel Raul Perez som er kjent som en av Spanias moderne vin pionerer. Som lærling arbeidet Cesar mye i familie vingården, men tilbrakte noe tid hos andre Spanske vinmakere.

Fra gutta hos Wine Mechanics i Göteborg har vi fått inn to stk nye viner, Chit Chat Chenin Blanc og Common People Barbera. Wine Mechanics er et urbant vineri i Gamlestaden i Göteborg. Wine Mechanics kjøper druer fra noen av Europas beste vinområder. Druene blir transportert til Göteborg i nedkjølte tankbiler innen 48 timer fra de er plukket. For å sikre kvaliteten på druene arbeider Wine Mechanics med de samme druedyrkerne hvert eneste år. For å ytterligere sikre kvaliteten på druene reiser Teamet til de forskjellige vinområdene flere ganger i året.

 

 

Vi fortsetter å ekspandere Sør Afrika med kvalitet. Creation Wines ble etablert i 2002 av Jean-Claude (JC) og Carolyn Martin, og har alltid levd opp til sitt stemningsfulle navn. Creation holder til i Hemel-en-Aarde (Himmel og Jord) Ridge i Walker Bay Wine Region i Sør-Afrika. Mens Pinot Noir og Chardonnay er flaggskipene, gir den karakteristiske Creation-terroiren også mulighet for vellykket dyrking av en rekke andre varianter. Takket være den naturlige syren og den resulterende friskheten og balansen, er Creations terroir-reflekterende viner eksepsjonelt matvennlige.

 

Seabold Cellars ble etablert i Monterey Bay-regionen i troen på at organiske og bærekraftige vingårder med kjølig klima er det perfekte grunnlaget for å produsere balanserte, ikke-intervensjonistiske viner. En innfødt i New Orleans, vinmaker Chris Miller produserer vin under tre forskjellige etiketter. Seabold Cellars fokuserer på vingårder: stedsspesifikke Burgundy- og Rhône-varianter, sett gjennom en California-linse. BOLD Wine Co. fokuserer på varianter: regionale representasjoner og et sted hvor nye vingårder og druer «prøver» for å være en del av Seabold Cellars. Adroît-initiativet er for ‘alle eksperimentene som fungerte’, enten det er samgjæring, karbonholdige gjæringer, musserende viner, mindre kjente druesorter… Spennende!!

 

Tilbake til Nyheter