Godt nytt år kjære vin venner!

Håper dere har hatt en flott julefeiring og en sprudlende Nyttårsaften.

I morgen 8 Januar kl 08:00 bør dere sitte klare foran pc-en for å kaste dere over bestillings knappen, for nå er det dags for nytt vinslipp på vinmonopolet.

I morgen lanserer vi ikke mindre enn 6 nye produsenter! Her finner du hele oversikten (klikk på link) på alle viner. 

Fra Frankrike lanserer vi DOMAINE FUMEY CHATELAIN som er et helt nytt Jura-Domaine for Norge. Marin Fumey har akkurat tatt over etter sine foreldre etter å ha jobbet hos flere kjente produsenter i Sør Afrika og Australia.
Vi lanserer 5 ulike viner og dette er viner med flott mineralitet og typisitet. Her tør vi å si at dette er mye vin for pengene! I tillegg har vi nye årganger fra Rhone produsenten CLUSEL-ROCH pluss en helt ny vin; Cotes du Rhone Les Vergers (utelukkende druer fra de-klassifiserte vinmarker fra Cote Rotie) – Meget spennende!

Vi elsker Sør Afrika og lanserer ikke mindre enn 3 nye produsenter herfra. Først ut er HANNES STORM, broren til en av våre meget kjære California produsenter ERNST STORM. Ernst Storm har fått mye god omtale i norsk presse for sine viner han lager i Santa Barbara og Hannes har allerede fått fine anmeldelser fra både Botti.no (Andre Bratland) og Aperitif  (Aase Jackobsen). Her har vi fått en mindre allokeringer på Sauvignon Blanc og to Pinot Noir. Her tror vi det gjelder å være rask med bestilling.

RESTLESS RIVER er en familie vingård i Hemel-en-Aarde som lager strålende Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon. Vin produksjonen er veldig tradisjonell med minimal intervensjon. Alt gjøres for hånd og produksjonen er veldig begrenset.

Sist ut fra Sør Afrika er den spennende produsenten Tremayne Smith fra THE BLACKSMITH WINES Tremayne Smith representerer den nye generasjonen av Sør Afrikas vinmakere. Han arbeider tett med de samme dyrkerne hvert år og foretrekker å kjøpe druer fra eldre vinmarker. I kjelleren arbeider Tremayne så naturlig som mulig. Vinene er spontan fermenterte og tilsatt minst mulig svovel og vinene er energiske, fruktige og strukturerte. 

Fra USA har vi fått med oss Samantha Sheehan og POE WINES på laget og det er vi veldig glad for. Samantha praktiserer minimal intervention, fornuftig bruk av svovel og aldri noen tilsetningsstoffer og hennes ultrafiolette Cabernet Sauvignon er en hyllest til California-klimaet der hun vokste opp, og et rent uttrykk for frukt modnet under California-solen. Fra JOYCE WINES har vi tatt inn 4 nye viner; Chenin Blanc, Gamay Noir, Chardonnay og Pinot Noir og fra HOBO WINES har vi nye årganger på Camp Chardonnay og Pinot Noir Vecino Vineyards (også helt ny label). Fra GAVIN CHANIN har vi også ny årgang på vinene Los Alamos Chardonnay og Bien Nacido Chardonnay.

Vi har tatt veien forbi Abruzzo Italia denne gang og lanserer i morgen MATITA WINES. Matita er et prosjekt født av to unge venner, sommelier Alessio og ønolog Matias. Med litt under 2 hektar under vinranker går de uten bruk av kjemiske produkter, og gjør alt for seg selv, for hånd. I kjelleren presses druene forsiktig og vinen gjæres alltid spontant. De finjusterer ikke, filtrerer ikke eller tilfører ikke svovel i vinene sine. Funky and Raw!

Fra våre kjære venner nede i Roussilon, DOMAINE LES ENFANTS SAUVAGE, så viser vi frem to nye spennende viner, Bouche Bée og Roi Des Lezards.

Ta godt vare på dere og vask de forbanna hendene.

Marcus, Freddy, Carl, Dag-Andre og Petter

Tilbake til Nyheter