Onsdag 6. september er det på nytt lansering på vinmonopolet og fra vår side så kommer det mange interessante viner. Verdt å merke seg er at vi lanserer ikke mindre enn 7 forskjellige viner i basis utvalget, altså viner som er tilgjengelig i mange butikker. 4 viner kommer også i klimasmart emballasje.

Vi lanserer selvsagt også en rekke med viner i BU, både helt nye viner, men også viner som endrer årgang. Her er noen av av viner som du bør legge ekstra godt merke til;

Fra Gevrey Chambertin, Frankrike, finner du produsenten Pierre Naigeon. Her har vi kommet over et parti med Pinot Noir fra årgangene 2018, 2014 og 2013. Veldig få flasker så her gjelder det å være rask.

Agricola Sobrero holder til i landsbyen Castiglione Falletto i Piemonte og lager elegante, delikate og terroirdrevne viner på Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato og Chardonnay. Er du glad i den stilen så bør du raskt kaste deg over vinene vi gjort tilgjengelig her. Mesteparten er Barolo i vanlig flaske, magnum flaske OG dobbel magnum flaske!

Rajat Parr sitt seneste prosjekt, Phelan Farm, har høstet veldig god kritikk verden over. Thierry Allemand, Jean-Louis Chave og Stéphane Tissot er bare noen av Rajat sine inspirasjoner og vinene er super elegante, har masse personlighet med en naturlig «touch». Veldig verdt å sjekke ut!

Etienne de Montille, Brian Sieve, Rodolphe Peters (Champagne Pierre Peters) sitt prosjekt i Sta Rita Hills, Racines, er en stil LaMarc digger. Pinot Noir og Chardonnay i skyhøy klasse og viner som oser av kvalitet. Vi slipper de siste flaskene fra 2019 årgangen..

Pax Wines, Syrah spesialisten i California, synes vi fortjener mer oppmerksomhet. Vinene er helt sjef. Klassisk stil Syrah – naturgjær, pressed by foot, spontanfermentert med 100 % hele klaser.

Listen er lang og den stopper ikke med produsentene over. Ta en titt under!

Her finner du hele listen med nyhetene i september.

Hvis du trenger noen som helst hjelp med polnummer, bestilling, sortiment, hva som helst, så bare ta kontakt:

marcus@lamarcwines.com

carl@lamarcwines.com

Klimasmart emballasje

Dette er enkelt forklart, emballasje som veier mindre. Jo lettere emballasjen er, jo bedre er det for miljøet. Klimasmart emballasje omfatter lettere glassflasker (maks 420 g), plastflasker (PET), vinpose (pouch), aluminiumboks og bag-in-box.

Vi ønsker selvsagt å gjøre det vi kan for miljøet og klinker til med ikke mindre enn 4 produkter med klimasmart emballasje. Alle disse vinene vil du i tillegg finne i basisutvalget.

Weingut Sina Mertz

Familieprodusent i Rheinhessen Tyskland, som siden 2015 drives av datteren i familien, Sina. Familien eier selv 11 hektar og har drevet med jordbruk helt tilbake til 1793 og deres vinhistorie kan dateres helt tilbake til 1885. Familien driver bærekraftig og naturlig vindyrking og dyrker mest hvite druesorter som Riesling, Pinot Blanc og Silvaner men også noe Pinot Noir og Dornfelder.

Vi lanserer følgende viner i Basisutvalget.

Sina Mertz Riesling 2022 PET – NOK 118,60

Sina Mertz Riesling 2022 Pouch – NOK 230,00

100 % Riesling fra Reinhessen. Saftig og frisk vin, dominert av eple og sitrus. Passer perfekt til skalldyr, salater, hvit fisk og lyst kjøtt.

Cantine Volpi

Cantine Volpi er en produsent som holder til i Piemonte, Italia og har produsert viner siden 1800-tallet og drives i dag av fjerde generasjon av Volpi-familien. 

Familien produserer en rekke viner, inkludert Barbera, Dolcetto, Moscato og Gavi, ved bruk av både tradisjonelle og moderne vinfremstillingsteknikker. Fokus er på å produsere viner av høy kvalitet som gjenspeiler det unike terroiret i regionen. 

Cantine Volpis vinmarker ligger i åsene rundt byen Tortona, hvor jordsmonnet er rikt på kalkstein og leire, noe som gir utmerket drenering og lar vinstokkene produsere druer av eksepsjonell kvalitet. De praktiserer bærekraftig landbruk ved å bruke naturlige metoder for å kontrollere skadedyr og opprettholde jordhelsen.

Vi lanserer følgende viner i Basisutvalget.

Cantine Volpi Barbera 2022 PET – NOK 117,30

Cantine Volpi Barbera 2022 Pouch – NOK 225,00

100 % barbera fra Lombardia, på grensen til Piemonte. Saftig, fruktig og livlig vin med flott friskhet. Her snakker vi pasta, pizza og lyst kjøtt!

Clos Bellane

Clos Bellane er en liten og unik produsent som ligger høyt i åsene utenfor Valréas, i den nordligste delen av sørlige Rhône. I dette området finnes det rene kalksteinskråninger, med en topp på over 400 meter over havet. Gjennom en kombinasjon av økologisk tilnærming i vinmarkene og med kjølig frukt oppnår vinene i denne bemerkelsesverdige eiendommen en balanse og renhet av absolutt høyeste kaliber. 

Den talentfulle vinmakeren Stephane Vedeau kjøpte Clos Bellane i 2010 med drømmen om å lage en friskere stil i Côtes du Rhône Villages.

Vi lanserer vinen La Petite Bellane 2021 Côtes du Rhone i basisutvalget. 100 % Syrah og til prisen 178,90 er denne vinen virkelig et kanonkjøp. Passer perfekt til høstens mat med enten smaksrikt vilt, lam eller entrecôte av okse, gjerne med kraftig tilbehør. 

Tilbake til Nyheter