Dette er første oppskrift i en rekke planlagte fremhevinger av flere fantastiske restauranter og kokker rundt om i Norge. LaMarc har gleden av å arbeide med Norges beste restauranter og vi er beæret over å kalle Brasserie Hansken for en av våre eldste samarbeidspartnere! Vi er derfor begeistret av å kunne presentere årets nyttårsmeny sammensatt av Stefan Walltin, kjøkkensjef ved Brasserie Hansken.

Brasserie Hansken har siden åpning i 1997 etablert seg som et av Oslos fremste Brasserier. Med en meny med kontinentalt preg, råvarer av topp kvalitet og en god vinliste så har Hansken både rekommandasjon i Guide Michelin og Star Wine list 2020.

Kjøkken sjef Stefan Walltin har siden han startet på Hansken 2009 utviklet menyen med et stort fokus på villfisk og skalldyr. Han har også etablert brasserie klassiker som aldri forlater menyen, retter så som løksuppe, moules frites, løyrom og tartar.

Nedenfor finner du hele menyen og oppskriftene for å kunne lage hjemme og i tillegg så er det satt opp tips på hvor råvarene kan kjøpes. I menyen vil dere også finne vinanbefalinger til hver enkelt rett sammensatt av Sommelier Petter Svanæs som kan bestilles via Vinmonopolet. Husk å være tidlig ute med bestillingen slik at vinen ankommer ditt nærmeste vinmonopol i god tid før nyttår.

 

OPPSKRIFT PÅ NYTTÅRSMENY À LA BRASSERIE HANSKEN (4 PERSONER)

HER FINNER DU HELE MENYEN, OPPSKRIFTER OG VIN ANBEFALINGER. 

 

FORRETT

Kremet trøffelpasta med stekt hummer og gressløk

Vinanbefaling – Hummerpasta

Hummeren er et flott stykke sjømat. Med en sødmefull og elegant smak bør man styre unna rødvin, men heller gå for en sødme full champagne eller hvitvin. Som et godt alternativ kan man gå for Champagne fra Pierre Peters. Cuvee de Reserve NV på 100% Chardonnay framhever sødmen i hummeren, men komplimenterer trøffelen og pastaen.

Pierre Peters Cuvée de Reserve Blanc de Blancs Grand Cru

 

HOVEDRETT

Filet av piggvar med blomkålkrem, Kalix løyrom og «vin jaune» saus

Vinanbefaling – Piggvar

Som med hummeren bør man unngå rødvin for Piggvar. Selv om det er en hvit fisk med mye tekstur, burde man gå for en hvitvin med stor konsentrasjon. Chardonnay er en arketypisk vinpairing for piggvar og i dette tilfelle bør man holde seg til det klassiske! Chardonnay fra Sandhi i California er et spennende alternativ. Sandhi sin Sta Rita Hills Chardonnay 2018 har nok konsentrasjon og dybde til å komplimentere denne flotte retten!

Sandhi sin Sta Rita Hills Chardonnay 2018 

 

DESSERT

Hvit sjokoladekrem med finnmarks multer og pistasjnøtter

Vinanbefaling – Dessert
Til dessert anbefales det selvsagt å gå for en litt søtere vin. Hvit sjokolade er en relativt søt type sjokolade og derfor bør sødmegraden i vinen matche. Riesling Auslese 2019 fra Weingut Karthäuserhof er en flott match. Godt med sødme, fantastisk floralitet og et hint av tropisk frukt gjør at vinen burde kle desserten utrolig godt.

Karthäuserhof Riesling Auslese 2019 

 

Tilbake til Nyheter